Layanzzz...')

Sunday, 29 June 2014

Firstday sahur : suami ke isteri yang bangun dulu?

Malam tadi..lepas asben aku balik tarawikh...tetibe jeng jeng jeng...dia bawak balik KFC. Memang aku sangat suprise sebab aku dah masak oke. Tapi xpe...aku pun cakap tenkiu kat asben aku and kami makan sesama. Esok dah siap lauk untuk sahur. Makan nasi dengan sayur campur dan ikan goreng.

Sayur aku dah siap2 letak dalam peti ais supaya x basi. So ikan goreng xpelah letak kat luar je. Nasi dah siap panas. Dan pas makan KFC, kami tidurlah sebab nak bangun sahur esokkan.

Esoknya dalam nak masuk pukul 5 pagi gitu asben aku kejut dan dia nak pergi masjid dah solat subuh. Aku bangun dan blur kat pintu umah..baru aku terfikir..asben aku ni dah sahur ke belum? Means dah sahurlah tu memandangkan aku 'cuti'.

Dalam hati cakap...'pandainyer die amik mkn sendiri'...hehe. Selalunya suruh aku amik. Lega gak aku...hihi. Not bad. Tapi rasa bersalah gak sbb asben makan sorang2. Then aku tido balik. Pagi esoknya aku tengok sayur dlm peti ais x berusik. Means asben aku mkn nasik ngan ikan je? Maybe kicap jugak....

Sempoinyalah....asalkan sahur agaknya asben aku ni. So esok aku kena makesure aku bangun dulu dari dia so that boleh la bancuhkan air ESP + milo ke kan...panaskan lauk dan sayur.

Kena TEKAD jaga awal esok ni...hee.
In shaa allah boleh!

Selamat berpuasa semua :)

#sayajualshaklee
#019-3190733
#murni



2 comments:

radin siti aisyah said...

alahai pandainye n rajinnye en suami...good2...

Nor Murni Fairouz Rafingi said...

Hehe...sian gaks aisyah...tebus balik masak time berbuka nanti...hee