Layanzzz...')

Saturday, 30 March 2013

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE





Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan nutrisi dan ia digelar RAJA SEGALA MAKANAN kerana membekalkan 15 mineral, 10 vitamin gantian dan protein.

Akar alfalfa yang tertanam jauh ke dalam tanah mencari mineral penting yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.

Rahsia Alfalfa - akarnya yang panjang boleh menjalar sejauh 20 - 30 kaki dalam tanah untuk mencari zat galian
Alfalfa juga adalah MILK BOOSTER yang sekian lama telah digunakan di benua Amerika.

Alfalfa bersifat diuretik, mengawal pendarahan dan merendahkan tahap kolesterol. Ia juga membersihkan toksin dari tisu badan.

Fungsi Vitamin Dalam Alfalfa
Vitamin A - Membina ketahanan terhadap jangkitan khasnya saluran pernafasan, pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yang sihat

Vitamin E - Melindungi sel dari rosak akibat kesan sinaran matahari, pencemaran udara. Baik untuk kesihatan jantung, kardiovaskular, menguatkan otot dalam badan.

Vitamin B6 - Membantu mengurangkan loya, memetabolisma protien dan lemak

Vitamin K - Untuk pembekuan darah, baik fungsi hati.

Vitamin D - Mengawal kalsium dan fosforus. Penting untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat.


Fungsi dan Khasiat Alfalfa 
  • Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (MILK BOOSTER)
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthritis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat asthma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Membuang angin dalam badan
Siapa yang tidak boleh ambil alfalfa?
  • Pesakit SLE (systemic lupus erythematosus)
  • Mereka yang mengambil ubat untuk menurunkan kadar gula seperti pesakit diabetes yang mengambil insulin
  • Mereka yang mempunyai penyakit yang berkaitan dengan imuniti

  • Alfalfa hendaklah diambil berasingan dengan vitamin2 seperti vitamin E, zat besi, potassium kerana ia boleh mengurangkan keberkesanan badan menyerap zat terbabit.

Alfalfa juga boleh menjadi petunjuk jika anda mengalami masalah buah pinggang.



  ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.

Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:
 


Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak

26 MANFAAT OMEGA GUARD SHAKLEE






26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
===================================

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus


 Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:
  ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak




Friday, 29 March 2013

SUPPLIMEN UTK ANAK BIJAK & SIHAT

MENGAPA PENGAMBILAN SUPPLIMEN PENTING UTK KANAK-KANAK?

Seperti yg kita sedia maklum, menjadi lumrah utk setiap kanak-kanak mempunyai sikap 'picky eater' iaitu sikap suka memilih makanan ataupun cerewet dalam pemakanan. Kebiasaannya mereka lebih gemar makan makanan yg kurang khasiat dan tidak mengikut sukatan nutrisi harian yg diperlukan . Sebagai contoh, jika mengikut piramid makanan, pengambilan makanan oleh kanak-kanak mestilah mempunyai kesemua khasiat yg diperlukan oleh badan secara seimbang seperti karbohidrat, protein, vitamin, mineral, sayur-sayuran, buah-buahan , lemak, garam & lain-lain. Tapi malangnya ramai ibu bapa yg merungut tentang sikap anak-anak yg memilih untuk hanya makan makanan yg kurang khasiat seperti 'jajan' atau hanya makan nasi, kicap & telur dan yang lebih parah anak-anak tidak mempunyai selera makan seterusnya mengalami masalah-masalah seperti sembelit, masalah kulit dan masalah kurang/terlebih berat akibat pemakanan yang tidak seimbang.



Jadi..bagaimana kanak-kanak boleh mendapat khasiat makanan yg sepatutnya diperlukan oleh badan?
Di sinilah pentingnya pengambilan suplimen utk anak-anak ... Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan zat dan nutrien yang penting dalam pertumbuhan mereka. 
Contohnya :
** protein untuk tumbesaran
** kalsium untuk membentuk tulang dan gigi yang kuat dan sihat
** DHA untuk perkembangan otak 
dan pelbagai zat & nutrien yg lain


Tahukah anda???

  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  • Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  • Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Berikut merupakan antara vitamin yang disyorkan untuk kanak-kanak
mengikut kesesuaian peringkat umur dan keperluan setiap anak... Iaitu:




SET VITAMIN PILIHAN UNTUK KANAK-KANAK (SHAKLEE)

* Kanak-kanak bawah 1 tahun – SUSU IBU 

* Kanak-kanak 1-3 tahun –  MEALSHAKE & OMEGAGUARD

* Kanak-kanak 4 tahun ke atas – B-COMPLEX, MEALSHAKE/VITA-LEA FOR CHIDREN, OMEGAGUARD, CHEWABLE VITA-C & LECITHIN  

JOM KITA LIHAT FUNGSI SETIAP VITAMIN :

 MEALSHAKE
  • Lazat, berkhasiat, mudah disedaikan, sesuai untuk seisi keluarga
  • Sarapan berkhasiat yang mudah dan segera disediakan
  • Rendah lemak, kolestrol dan sodium
  • Mengandungi 19 jenis vitamin & mineral penting
  • Mengandungi 9 jenis asid amino perlu
  • Tinggi kandungan serat & protein
  • Tinggi kalsium
  • Indeks glisemik rendah
  • Harga yang tidak mahal
  • Member tenaga secara konsisten
  • Tingkat imun sistem
  • Menyokong tumbesaran dan kesihatan kanak-kanak secara menyeluruh.
 OMEGA GUARD
  • Sumber minyak ikan yang kaya dengan omega-3, EPA dan DHA
  • Proses penyulingan yang telah menyingkir bahan tercemar dari ikan seperti arsenic, merkuri, kadmium, dioksin dan PCB
  • Bau dan rasa ikan yang minima
  • Menyokong fungsi otak yang sihat
  • DHA – penting untuk penghantaran isyarat-isyarat dan komunikasi sel otak.
  • EPA & DHA terbukti member manfaat utk kanak-kanak yang mempunyai masalah gangguan hyperaktiviti dan autism.
  • Per serving mengandungi 1000mg minyak ikan (99% omega-3), 540mg EPA & 360mg DHA
 LECITHIN
  • Dari sumber soya
  • Sebagai pengemulsi – mengeluarkan lemak berlebihan dari badan, menghalang obesity dan penyakit kardiovaskular lain
  • Lecithin sebagai perangsang bagi asetilkolina iaitu neurotransmitter yang bertanggungjawab untuk fungsi otak termasuk daya ingatan
 B-COMPLEX
  • Membantu dalam metabolisme, perkembangan kognitif dan pembentukan sel.
  • Kekurangan vitamin D menurunkan kadar fungsi kognitif dan anemia.
VITA-LEA CHEWABLE
  • Membekalkan 19 jenis vitamin dan mineral
  • Menyokong tumbesaran yang sihat
  • Menyokong sistem imun
  • Rasa yang sedap
VITA-C CHEWABLE PLUS

Vitamin C Chewable 100mg Shaklee membantu meningkatkan imun sistem dalam badan dengan cara berikut:
  • Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh 
  • Membantu memelihara sel badan 
  • Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah 
  • Rasa sitrus yang hebat 
  • Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet

Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:

 ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.
Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak




Friday, 22 March 2013

SHAKLEE untuk BUASIR



Usah biarkan masalah SEMBELIT dibiarkan berpanjangannya.Dikhuatiri lama-kelamaan akan timbul masalah BUASIR pula.BUASIR kini menyerang tak kira tua atau muda. Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak.

Walaupun kadangkala buasir dikatakan lebih cenderung untuk diwarisi, ini adalah lebih kepada faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan di kalangan ahli keluarga yang menyebabkan kecenderungan untuk mendapat buasir.

UBAH GAYA HIDUP anda & CEGAH simptoms dengan supplemen SHAKLEE !!!

♥ OSTEMATRIX : bantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.

♥ OMEGA GUARD : Baik untuk sendi/otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk MENGECUTKAN OTOT yang bengkak tersebut.


♥ ZINC COMPLEX : Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. ZINC COMPLEX membantu MENYEMBUHKAN LUKA di bah
agian dalam dubur dengan lebih cepat.

Testimoni : 


Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:

 ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak

 


 

Wednesday, 20 March 2013

Berpantang dengan SET BERPANTANG SHAKLEE

Salam..selamat petang semua..;) entri kali ni nak kongsi cite pengalaman bersalin & berpantang anak ke-2 ni..Utk pengetahuan korang..aku patutnya jangka bersalin pd 26 January 2013. Tapi aku rasa cam nak bersalin awal sbb rasa cam dah tak tahan bawak perut besar2 ni..serius!! Aku berdoa sgt dapat kuarkan baby cepat kan..hihi..then tanggal 10 January time tu aku nak solat Isyak..tetibe dah de tanda2 nak bersalin gitu (tumpah darah), kebetulan masa tu asben aku kat surau ngah solat Isyak..so kami pun tunggu la (nasib dah buat persiapan nak gi hospital awal2)..then asben aku balik je terus bawak pergi HKL..(Hospital Bersalin Kuala Lumpur)...

Time tu aku eksaited + takot gak lah..x sabar nak deliver baby..TAPI..yang bestnye aku x rasa sakit langsung..haha..mmg bestkan if beranak x sakit..hehe..then bile cek belum ade tanda aku nak lahirkan baby malam tu. (Padahal adik aku dah kecoh kat FB cakap maybe aku nak bersalin malam tu huhu..). Then...esoknye 11 January pun stil nurse & doc just buat check up mcm biasa..amik darah, cek jantung baby, buat CTG..mcm2 lah..still x sakit & x beranak..tido lagi semalaman sampailah 12 January pun x sakit2 jugak..alamatnye aku dibenarkan pulang oleh doc..(malam tu aku balik)..then mak ku yg tersayang kata " mak mcm x percaya je murni balik rumah" sbb mmg kitorang ingat aku akan beranak awal..(malulah x jadik beranak..hehe)

Pastu aku pun buat keje rutin cam biasa..makan, tido, pergi TESCO, JUSCO, makan secret recipe, makan ape2 je yg aku rasa nak makan sampai la perut ni nmpk besar bukan sebab baby besar tapi sebab aku byk makan..(",). Then 13 January malam...aku rasa cam baby kurang gerak..then pergi balik HKL..doc cek kata baby aku songsang...kepala kat atas..haaa..then tetibe dalam kul 12 malam camtu aku denga die call org atas ckp nak buat operation esoknye pukul 8 pagi...aku denga seriau jugakla..tapi aku rasa cam BEST gakla x pernah operation kan (PEMIKIRAN SINGKAT ) pada masa itu...

Pastu terus bgtau mak aku, mak..maybe murni operation esok (14 January) pukul 8.00 pagi..then mak aku terus menangis..mana tak nye..die 9 kali bersalin semua normal..tetibe aku kene operate pulak anak ke-2. Air mata aku nak bergenang..tapi aku try COOL jek..x moh + tekanan dalam diri..yg penting baby & aku selamat..so esok tunggu punye tunggu...x jadi operate pulak..& malam tu doc ckp aku kene operate esoknye (15 January)..dalam hati cakap..baby ni nak kene cubit bontot..asyik x jadik je keluar..hehe..esoknye 15 January dah siap2 pakai baju bedah..doa2 harap dapat jumpe asben sebelum operate..haritu ade 4 org dijangka kene operate belah pagi..aku yg ke-4...sebelum pergi bilik operation, aku kene masuk 1 bilik dulu..kene scam kedudukan baby...Cek punye cek..Scan punye scan..doc cakap..Subhanallah..MIRACLE HAPPEN..baby u dah pusing balikla..back to normal..aku pun senyum simpul & kebetulan asben baru smpai & aku terus bgtau..baby x sedia nak keluar lagi..x jadik operate...(",). Lepas tu aku pun tido lagi semalaman kat HKL sampaila esoknye 16 January aku x sakit2 pun..then cek punye cek..petang pukul 3 aku dibenarkan balik..(balik lagi utk yg ke-2 kali) aish..

Masa keluar je dari Hospital tu..kebetulan asben parking kereta jauh..kene berjalan kaki dalam 10-15 minit mcm tulah..aku pun jalan lah...(eksyen konon kuatlah tu)..then on the way pergi parking rasa cam sakit2..tapi x pk nak bersalin pun ...petang tu sampai umah..kebetulan family berkumpul..sembang2 & makan2..dalam maghrib mcm tu aku rasa dah contraction sikit2..(time tu rasa macam nak pergi hospital..tapi aku x cakap..aku malu takot x jadik beranak lagi..hehe...pastu maik sakit pulak..padahal baru pukul 3 tadi keluar hospital..kali ni aku terus terang ckp ngan mak n asben aku..mmg aku sakit nak beranak..so dalam pukul 11 malam gitu kami pergi balik HKL n ternyata mmg aku dah nak bersalin..tapi aku cam biasa..COOL..mintak maaf ngan asben n mak aku..mak aku dah nangis dah..(aku still control, jiwa kene kental nak beranak ni..kene kuat!)..dalam kul 1 kene tolak ke labor room...sakit die Allah je yang tau...SAKIT SANGAT2....!!!! Serius x terkata sakitnye (terdetik dalam hati...x nak beranak lagi..cukuplah 2 org je anak aku..sakit...huhu..zikir x lekang dibibir masa tu...n Alhamdulillah asben ikut sekali..masuk laboor room bagi semangat..tunggu punye tunggu & SAKIT X TERTAHAN...dalam pukul 3.30 pagi (17 January 2013) aku selamat melahirkan anak ke-2.


 Nur Hana Safiyyah bt Mohd Sharul Nizam

Hidung kepek macam mamalah..lalalala..heheh ;) syukur dah selamat...


Dan..secara x langsung..gadis bertudung kelabu biru ni dah jadik kak long..(ngada2 jek muka die kan)..hehe




Monday, 18 March 2013

Ostematrix

 Ostematrix - Bukan sekadar kalsium



Ostematrix mengandungi gabungan sempurnabatu bata-dan-mortar“ untuk membina tulang yang kuat dan sihat.

  • 1,000 mg (100% DV) kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan membantu menguatkan tulang
  • 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium
  • Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolisme tulang
  • Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang
  • Mangan, copper, dan zink - co-factor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang
OsteMatrix juga membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengurangkan gejala PMS .Ia juga membantu dalam pengecutan otot dan transmisi saraf.
Kenapa anda perlu pilih Ostematrix Shaklee?
  • Nutrien pembinaan tulang yang lengkap
  • Terbukti secara klinikal
  • Mudah ditelan dan mudah diserap badan
  • VITAMIN SEMULAJADI!
Siapa yang perlu mengambil OsteMatrix Shaklee?
  • Mereka yang kurang mendapat zat2 membina tulang dari pemakanan harian.
  • Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang
  • Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minum minuman ringan - tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggu penyerapan kalsium
  • Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.
  • Ibu hamil dan menyusukan anak
  • Wanita yang mengalami gejala PMS
  • Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal
  • Sekiranya anda sukar menelan kalsium dalam bentuk lain
  •  
    Testimoni : 
     

Dapatkanlah Ostematrix hari ini. Harga istimewa hanya di sini :)
Jangan sampai dah sakit-sakit tulang baru nak cari.. menyesal nanti ;) 

  ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.

Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:


Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak





Wednesday, 13 March 2013

Keistimewaan Shaklee B-Complex

Entri kali ni nak cerita pasal Shaklee B-Complex ~ saya sendiri telah consume vitamin ini hampir 6 bulan & hasilnya sangat2 superb kerana B-Complex ni bertindak sebagai penenang ~ anti stress (pada sesiapa yg nak hilangkan stress boleh ambil B-Complex ni..mmg berbaloi ! Kite tengok lagi kelebihan - kelebihan lain utk vitamin ini :

~" B " for Beauty - rahsia utk kulit cantik juga
~ badan sentiasa bertenaga
~ membantu memetabolismekan lemak, karbohidrat & protein
~ membantu meninggikan sistem pertahanan badan
~ mengurangkan risiko kecacatan kelahiran seperti kecacatan otak & kecacatan saraf tunjang
~ perlu bagi urat saraf
~ asid folik , B6 & B12 membantu merendahkan paras homosisteina dalam darah
~ perlu bagi urat saraf
~ vitamin B12 (mecobalamin) membantu mencegah & menumbuhkan semula jalinan saraf yg rosak - ini komplikasi biasa bagi pesakit diabetes.


Tahukah anda kesan kekurangan vitamin B-complex dalam badan kita akan menyebabkan :
 
- Keletihan, lemah badan & kurang selera makan
- Kegelisahan & gangguan tidur
- Sembelit
- Gangguan mental & emosi
- Pecah-pecah & sakit pada mulut & hidung
- Beriberi iaitu sejenis penyakit "metabolic disorder " dengan gejala seperti bengkak buku lali dan kaki, kebas kaki tangan & kaki, kesakitan & kegagalan jantung.

** Jadi, anda amat memerlukan B- Complex utk vitamin harian !!
  

Untuk pengetahuan semua, selalunya ibu2 mengandung akan diberikan vitamin B-Complex & asid folik apabila membuat pemeriksaan di klinik kerajaan. Tapi, tidak ramai yg tahu vitamin B complex tersebut tidak mencakupi 8 kumpulan B yg utama iaitu :



* B1 - Thiamin
* B2 - Riboflavin
* B3 - Niacin
* B5 - Panthothenic Acid
* B6 - Pyridoxine
* B7 - Biotin
* B9 - Folic Acid
* B12 - Cyanocobalamin

Vitamin Bcomplex dari KK hanya mencakupi B1 - Thiamin, B2 - Riboflavin & B3 - Niacin. Bila si ibu mengambil vit Bcomplex dari KK & asid folic bermakna mereka masih kurang B5 - Panthothenic Acid, B6 - Pyridoxin, B7 - Biotin & B12 - Cyanocobalamin. Tapi dapat FREE dari kerajaan dah cukup baik drpd x dapat langsung yer..hehe.. Diingatkan disini, bagi ibu mengandung , tolong jangan skip pengambilan vitamin B Complex ini terutamanya kepada mereka yg menghidap Diabetes. Hanya 1 tablet sehari diperlukan.

Teruskan pengambilan B Complex selepas bersalin iaitu ketika dalam pantang kerana B Complex juga bertindak sebagai penenang ~ anti stress, jadi ibu selepas bersalin boleh mengelak dari terkena penyakit 'meroyan'.  Selain itu, bagi ibu menyusukan anak dengan susu badan, si manja juga dapat menikmati khasiat vitamin ini dengan kadar berpatutan seterusnya meningkatkan seri wajah ibu selepas bersalin.



Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:

 ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak


Monday, 11 March 2013

GLA Complex

  Ape itu GLA?

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.




Jom kite tengok kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex 

·              Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
·              Membantu meningkatkan kesuburan
·              Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
·              Membantu dalam menangani menopus
·              Menguatkan kuku dan rambut
·              Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
·              Membantu menangai ekzema
·              Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
·              Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
·              Menguatkan imuniti tubuh
·              Memperlahankan proses penuaan
·              Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
·              Mengawal kencing manis dan darah tinggi
·              Mengawal kolesterol
·              Untuk fungsi saraf

Jom tengok Testimoni GLA Complex :

Testimoni 1 :  Jeragat pudar & kulit muka tegang


Testimoni 2 :  Period teratur semula.


 ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.

Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:



Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak

Thursday, 7 March 2013

ESP Shaklee

ESP - Energizing Soy Protein

* Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi.
* Didatangkan dalam canister 850 gram dan berbentuk serbuk.
* ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau jus buah-buahan.
 * ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. (iaitu air panas)

Kenapa ramai jatuh cinta dengan ESP?

ESP adalah untuk semua :
- anak bersekolah
- warga tua
- ahli sukan
- wanita mengandung
- wanita berpantang
- ibu menyusukan anak (MILK BOOSTER)
- utk kulit cantik
- kesuburan
- pembedahan
- pesakit ekzema

Jadi..ESP sangat sesuai dijadikan sebagai suplimen wajib untuk seisi keluarga.

Kenapa ESP penting??

ESP adalah serbuk protin berkualiti tinggi yang telah melalui kajian klinikal yang paling banyak. Ia mengandungi kacang soya non -GMO dan mengandungi 22 jenis asid amino, yg penting rendah lemak dan rendah kolestrol. Badan kita ni full of cells..kuku, kulit, otot2 dan lain2 yang mane semuanya berasal daripada protin. Jadi, secara ringkasnya,

SEL --> TISU --> ORGAN --> SISTEM --> BADAN ANDA ^__^

Dan disebabkan itu, badan kita sangat memerlukan PROTIN. Sebabnya MAKANAN UTAMA bagi SEL ialah PROTIN. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.
[credit: Tg Muzlina]

Apa faedah ESP??
Faedah ESP mmg banyak. Antaranya:
1. Kekal Muda : Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 
2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

5. Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

7. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

8. MILK BOOSTER susu ibu - membantu penghasilan susu ibu dengan lebih baik

[credit: Master Lyna]

Bukan tu je..banyak lagi kelebihan ESP ni :




Banyakkan kelebihan ESP!!!! so tunggu ape lagi..??? order sekarang utk rasai & nikmati sendiri kelebihan ESP Shaklee!!

Sebelum tu, jom tgk testimoni ESP Shaklee

TESTIMONI 1 : Kulit wajah makin cerah & sakit belakang hilang ;)


 TESTIMONI 2 : Lebih bertenaga & cergas


TESTIMONI 3 : Kulit muka makin cerah & jerawat halus hilang.


TESTIMONI 4 : ESP sebagai milk booster


TESTIMONI 5 : Kulit makin lembut


TESTIMONI 6 :  KULIT MUKA MAKIN CERAH, GLOWING & LICIN. JERAWAT & KESAN JERAWAT HILANG!



TESTIMONI 7 : ESP pekatkan susu, kulit bertambah gebu & berseri.



Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:

  ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.
Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak

Jatuh CINTA dengan SHAKLEE

Assalamua'alaikum..lebih sminggu x update blog..bizi sikit dengan new baby born ku ~
 Nurhana Safiyyah Mohd Sharul Nizam..interprem sket..hiihii

Entri kali ni tetibe nak cite pasal aku yg dah jatuh cinta dengan suplimen SHAKLEE. (Opss..sebelum tu..before ni aku dah janji nak cite jatuh bangun aku dalam business online kan..tapi disebabkan aku masih tgh mcari ilham & ambik mood dlu..so kite teruskan dengan entri pasal suplimen SHAKLEE ni yer.. ;)

Macamana aku bole kenal SHAKLEE??

Untuk pengetahuan..aku terjumpa SHAKLEE ni sebab masa aku MENGANDUNG anak ke -2 (safiyyah), aku ade rasa penat yg teramat & 1 lagi penyakit aku dari zaman bujang sampai la sebelum jumpe suplimen SHAKLEE ni, aku ni jenis cepat penat & kuat mengantuk x tentu pasal...(maybe sebab aku ni ade anemia . Ape tu anemia?? Penyakit kurang darah. Hemoglobin di dalam sel darah merah akan berkurangan......dulu time kat U..dalam class..aku asyik rasa mengantuk tahap cipan..bayangkan..aku terpaksa basuh muka aku setiap kali kelas utk elak mengantuk kecuali class2 utk subjek yg aku bole score (haha gelak jahat).

Dipendekkan cerita..disebabkan x tahan da asyik penat n mengantuk..aku pun msj la distributor SHAKLEE..tanye harga..n bagitau ape suplimen yg aku patut ambik...then memula memang aku x beli sebab ' MAHAL' kononnye..then aku pun senyap x jadik beli..pas beberapa bulan x silap..aku msj balik tanye lagi..then bile fikir balik..mana lagi aku sayang..duit ke kesihatan??? dalam aku ckp SHAKLEE  ni mahal..memula nak beli sebotol 'Ostematrix' je..tapi disebabkan aku rasa rugi kalau aku x cuba SHAKLEE ni utk ibu mengandung .. so aku terus grab 1 set terus n siap ade tambahan suplimen aku beli utk anak pertama aku (syifa) disebabkan die kurang selera makan & nak elak die dari kene sembelit..ni lah hasilnye..hehe


                             Atas ni suplimen SHAKLEE yg aku ambik start mengandung 5 bulan gitu

Dari konon2 nye nak beli 1 suplimen..finally Allah gerakkan hati aku ambik set terus..baru puas ati..masa ni aku x serius nak jadi distributor shaklee..aku makan dulu suplimen ni..dari kiri : Vitalea, Mealshake (utk syifa), Ostematrix, ESP, Omega guard, Vita-c & B-complex..nak tahu hasil die?? aku bukan je rasa bertenaga, x mengantuk  & x penat ..aku dapat bonus..jeng3..kulit muka aku...!!!! (serius x sangka dapat bonus kat kulit muka skali) . Korang nilai sendiri yer..ehehe

(aku saje bagi X-large kat gambar2 ni..bg korang tgk sendiri keadaan kulit muka ku yg 'cantik' dengan corak bintik-bintik hitam & berminyak akibat alahan pregnant anak ke-2 )



Gambar atas ni mmg tragis..abis 1 muka aku berbintik-bintik hitam sampai dah xde ruang dah (untuk suami aku cubit pipi) semua dah ditumbuhi bintik2 tu..huhu

gambar atas ni pun sama..bintik hitam ni makin hitam (sabarjela) malu la time ni..serius malu nak tunjuk kat korang..tapi xpe..kene tunjuk sbgai bukti..hehe..( boleh banding la kulit mulus syifa tu) jauh panggang dari api..cobaan..


Gambar ni pun sama jugak..lagi clear..dengan jerawat + jeragat + bintik2 hitam + nak bernanah + tahi lalat aku lagi..haha..haru...

Then pas sbulan lebih gitu aku ambik set SHAKLEE tadi..ni lah hasilnye...



Ha..even x secantik miss malaysia..tapi aku lega sebab dah dapat halau semua bintik2 hitam tu, jerawat & jeragat..lega..syukur Ya Allah.. ;) ni baru boleh buat aku tersenyum & x semena2 cube trend tudung fesyen baru..haha (perasan x gambar2 time muka burok semua tudung yg sama (sebab aku rasa x confident nak berfesyen tudung bagai bile muka bermasalah camtu...huhu
 Syukur skali lagi Ya Allah..

So, pas jek testimoni aku  yg x dijangka ni terjadi...aku terus serius nak jadi distributor SHAKLEE..sbb aku nak tolong org yg sama2 ade masalah mcm aku..dr zaman remaja muka aku jenis bermasalah..produk ape yg aku x pernah guna? FAIR & LOVELY, CLEAN & CLEAR, TEA TREE, SAFI BALQIS, SAFI GAMAT, TIA AMILIA, & banyak lagi lah..smuanya x dpt atasi masalah kulit aku ni..rupenye..kite kene rawat dari dalam..kene makan suplimen..(bak kata PROF Muhaya, kite wajib makan suplimen , para isteri perlu tahu & beri suplimen yg sesuai utk anak & suami) sbb hormon kite yg kulit bermasalah ni maybe x stabil..so makan suplimen utk KULIT CANTIK & SIHAT..BADAN CERGAS & BERTENAGA...xdelah rasa monyok or x bermaya je even tengah MENGANDUNG sekalipun....percayalah!!!

KENAPA IBU MENGANDUNG PERLUKAN SUPPLIMEN??

* kuatkan tulang
* Pertumbuhan dan pembaikan sel tubuh 
* merangsang otak bayi 
* bantu cegah kecacatan saraf otak sewaktu kelahiran 
* Langkah pencegahan pra-matang 
* Untuk pertumbuhan otot dan organ dalaman   
* Supaya nampak lebih sihat, cantik & bertenaga

So, sesapa yg nak FREE CONSULTATION - boleh la sms/whatsapp aku : 019 3190733. Nanti aku suggest suplimen ape yg sesuai utk u'allz n guide u 'allz cara makan yg betul ye.

so as usual..aku dah penat & agak mengantuk..so dah fikir nak tido..nyte!!!
Pas ni aku akan buat entri pasal pengalaman aku consume SET PANTANG shaklee & SET PENYUSUAN - susukan anak dengan susu ibu..how sweet..;) ok jumpe next entry..Assalamualaikum..

*  Rajin2 la leave komen ye..hehe
* TAK dibenarkan sesape ambil pic aku ni buat TESTIMONI yer..ni koleksi peribadi & suami x izinkan aku diinterpremkan oleh org lain (harap maklum)




Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:

  ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.

Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak