Layanzzz...')

Set Berpantang


Salam...malam ni terpanggil nak sharing ngan u all'z pasal set pantang Shaklee ni..teruja nak sharing sebab diri sendiri dah rasa keberkesanan & kesuperban set ni..wah..x tahan je ayat aku kan..hehe..
Secara jujurnya, pengalaman aku berpantang anak pertama dengan anak kedua mmg lain sgt2...Pantang anak pertama aku alami demam, luka jahit lambat sembuh, bengkak susu yg keterlaluan, kurang tenaga, rambut gugur, sembelit...rasa sangat derita ! Dan yang paling sedih..aku kene masuk smula hospital utk sehari sebab anak aku ade jaundis...cuma mujur tak teruk.

TAPI....alhamdulillah..utk pantang anak ke-2 ni aku berpeluang utk berpantang dengan set berpantang shaklee....dan hasilnya..aku sgt2 terkejut! Sini aku kongsikan :

* luka jahit mmg sgt cepat sembuh, seawal hari ke-3, aku x rasa sakit, feel free to buang air kecil & besar
* dan sah2 aku bebas dari sembelit, sgt heaven !
* rambut x payah citer..mmg langsung x gugur
* aku pun rasa bertenaga je, seawal hari ke-5, aku dah 'bekerja'..busy packing brg2 customer shaklee kesayanganku..ewaah..
* 1 lagi yg nampak nyata, aku mmg kurang nak cuci muka & pakai cream muka dalam pantang, tapi kulit muka makin cantik!

Sampaila hari berpantang ke-17, aku buat majlis cukur jambul, ade sorang makcik tegur aku, die ingatkan aku dah habis pantang..hehe sbb aku x nmpk mcm org dalam pantang..cergas semacam..

Pengalaman lain, aku mmg xde masalah nak jaga anak2 aku, sekaligus jaga mak yg tengah sakit (secara tiba2)..alhamdulillah...Allah permudahkan segalanya....so lepas tu..mmg aku yakin nak rekamen set pantang ni kat kakak ipar & kawan2 aku..& feedback diorang pun sama mcm yg aku rasakan..kawan aku msj die cakap.." murni, dalam pantang kite x pakai pencuci muka pun, tapi kulit makin cantik" ..wah gitu..sgt seronok bile dapat good feedback dari customerkan..

okelah..dah cerita panjang pengalaman aku sendiri ambil set pantang shaklee..sekarang kite tengok kelebihan vitamin-vitamin dalam set pantang shaklee ni :

Dalam set berpantang shaklee ni , 4 vitamin penting diperlukan :
* B Complex
* Vitamin C
* Vitalea
* Zinc Complex  

Fungsi setiap vitamin :-

B Complex

B Complex membantu mengatasi kelesuan, penting bagi kesihatan mental mambantu mencegah kemurungan (meroyan) dan sebagai penenang (anti stress). Perlu bagi urat saraf. Untuk ibu-ibu yang baru melahirkan anda memerlukan B Complex bagi mengatasi masalah kelesuan dan dapat mengatasi kemurungan atau meroyan.

Vitamin C (Sustaine Realease Vita-C)

Vitamin C penting dalam pembentukan kolagen dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Membantu dalam proses pemulihan luka dan membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan. Bagi ibu-ibu yang baru melahirkan sudah tentu anda inginkan luka cepat pulih dan Vitamin C adalah jawapan kepada masalah tersebut.

Vitalea (Multivitamin with iron)

Multivitamin mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral, menambah kepada apa-apa makanan yang kurang di dalam badan kita. Sangat bagus diambil oleh ibu-ibu yang berpantang kerana kita tahu bahawa semasa berpantang banyak makanan yang tidak boleh diambil, dan multivitamin adalah pilihan terbaik bagi menggantikan makanan tersebut. Iron juga penting untuk ibu yang telah kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan.

Zinc Complex

Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka luaran dan dalaman (rahim), bagi yang tidak makan ikan haruan atau pati ikan haruan, zinc adalah pilihan yang tepat untuk menggantikan ikan haruan. Selain itu zinc juga membantu untuk mengurangkan masalah keguguran rambut selepas melahirkan.Yang penting sekali ialah zinc dapat membantu dalam masalah "kedinginan" selepas bersalin.

Dalam SET C (Confinement Set) saya menyediakan : 
  • 120 tablet Vitalea@Multivitamin
  • 120 tablet B Complex
  • 180 tablet Vitamin C @ sebotol vitamin c 100mg
  • 120 tablet Zinc 
Sebagai tambahan untuk ibu-ibu berpantang boleh juga mengambil Energizing Soy Protein (ESP) sebagai minuman harian anda dan Ostematrix (Kalsium Magnesium with vitamin D), kedua-dua supplement ini boleh mengurangkan risiko jaundis (anak kuning), memberi tenaga dan melancarkan air susu ibu. Bagi ibu yang menghadapi masalah pembuangan air besar bolehlah mengambil Lecithin kerana ianya tidak mengganggu perut bayi, ianya melancarkan pembuangan dengan cara yang lembut. Tetapi harus diingatkan bahawa pengambilan Vitamin ini perlu diikuti dengan pengambilan air masak yang cukup sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari.

Nak cuba set pantang shaklee?
I'm murni, your shaklee indpendent distributor
ID 910014
019-3190733










4 comments:

QasehnyaRania said...

singgh sini baca entry.dan salam kenal dari saya :-)
su

Nor Murni Fairouz Rafingi said...

tenkiu sudi singgah dear ;) salam perkenalan..

Syuhada Amir said...

salam perkenalan :)

good sharing...tq...

http://ummuzuhayr.com

Epul Jaguh said...

Salam sejahtera tuan tanah. thanks for sharing. good info actually. memang dipraktikkan pun oleh isteri. Tapi isteri saya cuba ini hasil dari testimoni yang ramai orang tak tahu.