Layanzzz...')

Thursday, 7 March 2013

Jatuh CINTA dengan SHAKLEE

Assalamua'alaikum..lebih sminggu x update blog..bizi sikit dengan new baby born ku ~
 Nurhana Safiyyah Mohd Sharul Nizam..interprem sket..hiihii

Entri kali ni tetibe nak cite pasal aku yg dah jatuh cinta dengan suplimen SHAKLEE. (Opss..sebelum tu..before ni aku dah janji nak cite jatuh bangun aku dalam business online kan..tapi disebabkan aku masih tgh mcari ilham & ambik mood dlu..so kite teruskan dengan entri pasal suplimen SHAKLEE ni yer.. ;)

Macamana aku bole kenal SHAKLEE??

Untuk pengetahuan..aku terjumpa SHAKLEE ni sebab masa aku MENGANDUNG anak ke -2 (safiyyah), aku ade rasa penat yg teramat & 1 lagi penyakit aku dari zaman bujang sampai la sebelum jumpe suplimen SHAKLEE ni, aku ni jenis cepat penat & kuat mengantuk x tentu pasal...(maybe sebab aku ni ade anemia . Ape tu anemia?? Penyakit kurang darah. Hemoglobin di dalam sel darah merah akan berkurangan......dulu time kat U..dalam class..aku asyik rasa mengantuk tahap cipan..bayangkan..aku terpaksa basuh muka aku setiap kali kelas utk elak mengantuk kecuali class2 utk subjek yg aku bole score (haha gelak jahat).

Dipendekkan cerita..disebabkan x tahan da asyik penat n mengantuk..aku pun msj la distributor SHAKLEE..tanye harga..n bagitau ape suplimen yg aku patut ambik...then memula memang aku x beli sebab ' MAHAL' kononnye..then aku pun senyap x jadik beli..pas beberapa bulan x silap..aku msj balik tanye lagi..then bile fikir balik..mana lagi aku sayang..duit ke kesihatan??? dalam aku ckp SHAKLEE  ni mahal..memula nak beli sebotol 'Ostematrix' je..tapi disebabkan aku rasa rugi kalau aku x cuba SHAKLEE ni utk ibu mengandung .. so aku terus grab 1 set terus n siap ade tambahan suplimen aku beli utk anak pertama aku (syifa) disebabkan die kurang selera makan & nak elak die dari kene sembelit..ni lah hasilnye..hehe


                             Atas ni suplimen SHAKLEE yg aku ambik start mengandung 5 bulan gitu

Dari konon2 nye nak beli 1 suplimen..finally Allah gerakkan hati aku ambik set terus..baru puas ati..masa ni aku x serius nak jadi distributor shaklee..aku makan dulu suplimen ni..dari kiri : Vitalea, Mealshake (utk syifa), Ostematrix, ESP, Omega guard, Vita-c & B-complex..nak tahu hasil die?? aku bukan je rasa bertenaga, x mengantuk  & x penat ..aku dapat bonus..jeng3..kulit muka aku...!!!! (serius x sangka dapat bonus kat kulit muka skali) . Korang nilai sendiri yer..ehehe

(aku saje bagi X-large kat gambar2 ni..bg korang tgk sendiri keadaan kulit muka ku yg 'cantik' dengan corak bintik-bintik hitam & berminyak akibat alahan pregnant anak ke-2 )



Gambar atas ni mmg tragis..abis 1 muka aku berbintik-bintik hitam sampai dah xde ruang dah (untuk suami aku cubit pipi) semua dah ditumbuhi bintik2 tu..huhu

gambar atas ni pun sama..bintik hitam ni makin hitam (sabarjela) malu la time ni..serius malu nak tunjuk kat korang..tapi xpe..kene tunjuk sbgai bukti..hehe..( boleh banding la kulit mulus syifa tu) jauh panggang dari api..cobaan..


Gambar ni pun sama jugak..lagi clear..dengan jerawat + jeragat + bintik2 hitam + nak bernanah + tahi lalat aku lagi..haha..haru...

Then pas sbulan lebih gitu aku ambik set SHAKLEE tadi..ni lah hasilnye...



Ha..even x secantik miss malaysia..tapi aku lega sebab dah dapat halau semua bintik2 hitam tu, jerawat & jeragat..lega..syukur Ya Allah.. ;) ni baru boleh buat aku tersenyum & x semena2 cube trend tudung fesyen baru..haha (perasan x gambar2 time muka burok semua tudung yg sama (sebab aku rasa x confident nak berfesyen tudung bagai bile muka bermasalah camtu...huhu
 Syukur skali lagi Ya Allah..

So, pas jek testimoni aku  yg x dijangka ni terjadi...aku terus serius nak jadi distributor SHAKLEE..sbb aku nak tolong org yg sama2 ade masalah mcm aku..dr zaman remaja muka aku jenis bermasalah..produk ape yg aku x pernah guna? FAIR & LOVELY, CLEAN & CLEAR, TEA TREE, SAFI BALQIS, SAFI GAMAT, TIA AMILIA, & banyak lagi lah..smuanya x dpt atasi masalah kulit aku ni..rupenye..kite kene rawat dari dalam..kene makan suplimen..(bak kata PROF Muhaya, kite wajib makan suplimen , para isteri perlu tahu & beri suplimen yg sesuai utk anak & suami) sbb hormon kite yg kulit bermasalah ni maybe x stabil..so makan suplimen utk KULIT CANTIK & SIHAT..BADAN CERGAS & BERTENAGA...xdelah rasa monyok or x bermaya je even tengah MENGANDUNG sekalipun....percayalah!!!

KENAPA IBU MENGANDUNG PERLUKAN SUPPLIMEN??

* kuatkan tulang
* Pertumbuhan dan pembaikan sel tubuh 
* merangsang otak bayi 
* bantu cegah kecacatan saraf otak sewaktu kelahiran 
* Langkah pencegahan pra-matang 
* Untuk pertumbuhan otot dan organ dalaman   
* Supaya nampak lebih sihat, cantik & bertenaga

So, sesapa yg nak FREE CONSULTATION - boleh la sms/whatsapp aku : 019 3190733. Nanti aku suggest suplimen ape yg sesuai utk u'allz n guide u 'allz cara makan yg betul ye.

so as usual..aku dah penat & agak mengantuk..so dah fikir nak tido..nyte!!!
Pas ni aku akan buat entri pasal pengalaman aku consume SET PANTANG shaklee & SET PENYUSUAN - susukan anak dengan susu ibu..how sweet..;) ok jumpe next entry..Assalamualaikum..

*  Rajin2 la leave komen ye..hehe
* TAK dibenarkan sesape ambil pic aku ni buat TESTIMONI yer..ni koleksi peribadi & suami x izinkan aku diinterpremkan oleh org lain (harap maklum)




Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya:

  ***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.

Fb: Bajubabyglam Murni
Nama : Nor Murni Fairouz bt Rafingi
Fanpage: http://www.facebook.com/Babyglam Enterprise
Email: sayangkunurhana@gmail.com
No. Hp: 019-3190733
Shaklee Independent Distributor : No 910014
Kawasan COD: Taman Maluri , Pandan Jaya, KL & Sri Aman, Sarawak










4 comments:

chugie said...

Nice story..alhamdulillah. Supplimen shaklee byk membantu kn.

Nor Murni Fairouz Rafingi said...

yes dear..exactly ;) sape yg dah consume shaklee akan rasakan kesannye..

Azura said...

yeap....zura mcm murni..konon MAHAL so nak beli yg trial set jer...kikiki...tp last2 beli yg full set..dulu pn masalh sma ngan murni ngtk kooo...tmbh2 lpas ada ank ni...LAGI triple times ngtk....tp bila mkn set yg BF mommy..alhamdulillah tdo lewat n bgn awal pun no problem...balik kijer lyn c kecik+ kemas rumah bagai (psss....zura pun long distance ngn HB)...so sume buat sorg ni memang kena ada full POWER(hihi)...

Nor Murni Fairouz Rafingi said...

wah..terbaik zura..mmg syukur sgt jumpe shaklee kan ;) yg penting energy kite ni..bile ade energy lebih..so boleh jd supermom, buat keje umah, business lagi ha..all the best with shaklee zura!