Layanzzz...')

Monday, 24 November 2014

" Pelaris " dalam bisnes Shaklee.

Hai semua. Nak tahu tak kami dalam Shaklee ada pakai "pelaris" nak lariskan bisnes. Teringat masa saya buat bisnes barang baby dulu. Tak alert pasal pelaris ni tapi saless tetap masyukkkk! Tapi dalam shaklee, ianya lebih-lebih lagi. Nak tahu apa tak pelaris tu? Jom kita tengok... :)

"Pelaris" ni mestilah mula-mula kena PAKSA DIRI untuk buat. Dari paksaan akan jadi rutin harian kita. Antara "pelaris"nya. Dimulakan dengan "pelaris" sebelum tidur. Perlu SOLAT TAUBAT dulu. Kita hamba Allah yang lemah, kenalah mengaku dosa kita dan bertaubat tak nak lagi buat dosa tu. Taubat dengan taubat nasuha. Istighfar supaya Allah ampunkan dosa kita. Bila hati kita bersih, SOLAT HAJAT lah nak minta apa pun dari Allah. Allah Maha Penerima Taubat dan Maha Pemberi.

Esoknya, niatlah nak bangun tahajud atleast seminggu sekali. Tak dinafikan nak buat tahajud ni bukan senang ye bagi yang tak biasa. Tapi as usual, PAKSA DIRI anda. Nak buat benda baik kena paksa diri supaya lama kelamaan akan terbiasa. Tahajud ni sangat best sebab impaknya hati kita akan menjadi tenang dan rezeki pun masuk tanpa disangka-sangka.

Rutin selepas subuh perlu bersedekah, sediakan tabung khas untuk bersedekah. Dan hujung bulan boleh salurkan sedekah tu pada yang memerlukan.

Pagi pulak amalkan istigfar, selawat dan zikir Ya Wahab. Semoga hati kita terus tenang dengan zikir dan meletakkan 100% pergantungan kita pada-Nya. Seterusnya selepas pukul 8, solat dhuha ni memang pintu rezeki.Tambahan ;
- Baca surah yassin selepas waktu subuh
- Baca al-quran 1 muka surat selepas solat
- Solat awal waktu
- Selalu jaga lisan cakap benda baik
- Jaga perbuatan kita supaya tak lagha
- Berbakti pada ibu bapa

Haaa tula PELARISSnya. Semua pun dah taukan? Dah tau sila buat!
hehe..selamat melariskanbisnes

Hidup senang, hati tenang!

Nak join bisnes shaklee? Mai sini PM na :)
019-3190733
No comments: