Layanzzz...')

Sunday, 11 May 2014

Sekali sekali "buang tebiat"...x salah ;)

Assalamua'alaikum semua...jam skrg menunjukkan pukul 1.07 pagi..wahahaha. Ini bermakna aku dapat menaip post ini dgn gembira dan lancar sebab anak-anak sudah tido..hehe...

Oke...nak crita perihal "buang tebiat". Al-kisahnya begini. Kelmarin..aku berkesempatan tengok rancangan tv tajuk dia " Terima Kasih Sayang" kat TV3 pukul 6 petang. Kalau nak ikutkan aku mmg xde masa nak tengok tv, tapi petang tu mmg aku nak spend masa ngan anak-anak aku so sekali lalu lah depan TV tu kan.


ha..ni logo rancangan tu.

Apa yang menariknya cerita tu. Kisahnya ... ibu dia cabar @ bagi tugasan kat anak dara dia namanya Farah untuk kemas rumah, gosok baju, cuci bilik air, jahit butang baju & sediakan pedi cure medi cure (betul ke aku eja?) haha...untuk dialah. So aku xcited nak tgk sbb anak dara dia si Farah ni cantik tapi x biasa buat kerja rumah..bilik Farah ni pun mak dia yang kemaskan. Baik betul mak dia ni...kalo syifa buat gini..aku kasi cubit peha dia..haha. Dan..aku sgt teruja kot tgk mak si farahnya...Subhanallah...sgt cantik...dah macam kakak kau. haaa.. Dan mak dia mmg ohsem, seorang ibu berdikari yang manja dan sayangkan anak-anak perempuan dia.

Oke....abis cite part rancangan tu. Rancangan ni ditaja oleh INNERSHINE PATI PRUN.  So...apa yang aku nak HIGHLIGHT kat sini. Lepas je aku tgk rancangan tu...serius aku teruja nak cantik ..tapi bukan nak cantik macam farah...aku nak cantik macam mak dia..haha..Serius! Aku mmg salute wanita berusia tapi pandai jaga kecantikan. Kalau farah tu cantik..no wonderlah sebab dah sah-sah farah tu remaja. Tapi mak dia maybe umur dah 45 kot..tapi cantik..macam kakak dia! Dah brapa kali aku repeat ni...mak dia cantik!

So last scene rancangan tu ...mak dia tgh minum innershine.

Dan.....nak tau ape crita? Malam tu jugak aku cakap kat asben aku..'.sayang , jap lagi nak pergi WATSON tau....nak beli barang ". Korang dapat agak tak aku nak beli ape? haha...yupppp..aku nak beli innershine. tapi bukan aku beli innershine je tau. Aku beli 3,4 benda lagi...benda yang sebelum ni mmg aku x dapat hidayah pun nak beli...haha..sebab tu lah aku cakap. aku buang tebiat.

Tadaaa...ni lah hasil belian aku pada malam itu. WATSON menjadi saksi kebuangtebiatan aku.


Satu lagi aku rasa...aku buang tebiat sebab WATSON ni sebelum ni xde kat sri aman, sarawak ni. Baru je beberapa bulan kat sini. So..i'm so xcited. Lepas ni aku nak buat member card bayar RM 12, so...bolehlah kumpul pointkan. Dah kata aku nak cantik so mestilah pasni banyak barang aku nak beli. hehe. 

Satu lagi aku xcited nak cantik (wpun aku mmg dah cantik (oke perasan jap)...maybe sbb aku nak pergi Majlis NC (National Conference) Shaklee lah. Ini first time aku dapat peluang naik stage ambik Award. Bukan 1 tau..tapi 5. Terkejut mak jemah bila dapat email dari Shaklee ni. 


Alhamdulillah...serius aku x sangka pulak sampai 5 award ha aku dapat. Syukur nampak hasil usaha aku berpenat lelah selama setahun lebih dalam shaklee ni. Touching tau..haha. Boleh tahan gak aku buat bisnes kan..hehe. Pernah 1 masa aku nak quit dalam bisnes shaklee ni. Aku rasa macam x nampak hasil...tapi berkat kesabaran...ku teruskan jua dan sekarang hasilnya sikit demi sedikit terserlah. Semuanya kurniaan Allah pada hamba-Nya yang fakir ni. Terima kasih Allah ;) Dan thanks sangat pada suami yang support aku. Love u sayangku...(ececeh). 


Aku interprem trofi by Master Iffah Anuar kat sini untuk rank Coordinator. Dapat cheque RM 500. Alhamdulillah. Semoga MIA sekeluarga panjang umur dan dimurahkan rezeki. 
Oke...cukup takat tu cite pasal pencapaian aku sejak akhir2 ni yer. Kita sambung balik bab cantik tadi. 
Oh ya...untuk prepartion ke arah penampilan dan kulit yang segar menjelang majlis NC ni mmg aku sangat2 memberi komiteman dan konsisten untuk buat 2 benda ni . Yang pertama aku buat MASKER Madu + ESP. 


Ha..ni mmg aku konsisten buat dah 5 hari dah. Hasilnya mmg jerawat kehitaman tu nampak pudar. Dan kulit jadi kurang berminyak. Aku cuba konsisten buat 2 kali sehari, pagi dan malam. Then yang kedua, aku mmg konsisten jugak ambil vitamin shaklee ni. ESP, vitamin c, b complex dan Vitalea. 4 vitamin ni mmg aku suka sangat-sangat. ESP ni elok untuk tenaga dan kulit. Macam aku kulit muka mmg jenis bermasalah, so minum ESP ni buat kulit aku jadi better (bekas jerawat kehitaman kian pudar) dan buat aku makin bertenaga. 


 ESP + Mango juice
Serius sgt sedap. Aku suka sangat ESP ni sebab boleh dibancuh dalam juice atau minuman lain seperti milo/susu


ESP + Orang juice

Serius sedap...nak2 time tekak tengah keringkan...hehe.

dan..inilah suplimen asas untuk siapa2 yang xde masalah kesihatan tapi nak hidup lebih sihat. Aku makan 3 vitamin ni dan aku suggest 3 vitamin ni pada yang nak cantikkan kulit dan nak tenaga. Berbaloi sangat tau. 

Oke..itu je kot yang aku nak sharing. Ha...sejam tau nak siapkan entry ni..hehe..tapi berbaloi sebab lepas dah apa yang aku nak cerita pasal buang tebiat aku tu. Oke...daaaa...kalo rasa bermanfaat. Sharelah posting ni yer..daa;p

Murni
019-3190733












1 comment:

radin siti aisyah said...

hihi galak shoping kt watson ye..tp mmg besh pun shoping2 cmni.apa salahnya nk tmbah cantik diri kita yg mmg cantik ni..:p